fbpx
Специјален попуст за нашите нови детски курсеви. Добијте 30% попуст при регистрација

Александар Марјановиќ

CEO

Александар Марјановиќ, основачот на Веб Академијата Еверест и Марјановиќ Едукација, има повеќе од 23 години искуство во област на ИТ едукација. По студиите кариерата ја започнал во А1 Телевизија, како раководител на оддел за компјутерска графика, анимации и поддршка на корисници. Во 1993 ја основал Alexandria, првата приватна школа за компјутери. Во 2003 ја основа Академијата на ИТ, првата стручна школа за ИТ занимања. Од 2003-2010 е раководител на работната група за едукација и развој на работна сила во МАСИТ, стопанска комора за ИТ, каде една од главните активности му се истражувањата на пазарот на труд.

Во 2013 година го започнува развојот на MyMentor, првата платформа за целосно онлајн учење во Македонија а во 2015 год. Со поддршка на Фондот за иновации и технолошки развој ја создава првата веб академија Еверест, специјализирана за оспособување кандидати за професии во веб индустријата.

Other Members